65 ден от руската инвазия в Украйна.  Проследете най-важните новини в

...
65 ден от руската инвазия в Украйна. 
Проследете най-важните новини в
Коментари Харесай

ДЕН 65 ОТ ВОЙНАТА: Белият дом очаква и други страни да увеличат помощта си за Украйна

65 ден от съветската инвазия в Украйна. 

Проследете най-важните вести в развиване: 

11:01
Битката за Донбас продължава да е стратегически приоритет за Русия, съобщи английското министерство на защитата


Битката за Донбас продължава да е стратегически приоритет за Русия, съобщи през днешния ден английското министерство на защитата, съобщи Ройтерс.

Целта на съветската войска е да откри цялостен надзор над Донецка и Луганска област.
Копирано
10:53
Проф. Станчев: Не съм сигурен, че България ще въоръжи Украйна


"Не съм сигурен, че България ще въоръжи Украйна. Посещението на българското държавно управление там бе с политическо значение. Парламентът може да гласоподава за доставка, само че президентът Радев няма да поддържа ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS проф. Михаил Станчев, учител в Харковския университет
Копирано
09:09
Кличко: Днес светът е черно-бял


Кметът на Киев Виталий Кличко насочи апел към българските управляващи за по-категорична позиция в спора в Украйна.

„ Можете ли да си визиите някой да унищожава здания в София или различен български град? Никой не дава гаранции на никого, а позицията на някои български политици е „ И вълкът утолен, и агнето цяло “. От една страна са против войната, от друга желаят да имат положителни връзки с Русия “, сподели Виталий Кличко.
Копирано
07:07
Белият дом: Очакваме и други страни да усилят помощта си за Украйна


Белият дом чака и други страни да усилят и да продължат да оказват друга помощ на Украйна. Това съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Саки, представена от Ройтерс.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от Конгреса да бъдат отпуснати на Украйна 33 милиарда помощ за войната ѝ против Русия, както и да бъдат открити нови принадлежности за източване на активите на съветски олигарси.
Копирано
06:15
Съединени американски щати реактивират закон от Втората международна война за да облекчат оказването на военна помощ за Украйна и съдружниците


Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди нощес с огромно болшинство реактивирането на Закона за ленд-лийз, който през Втората международна война е оказал помощ за успеха над нацистка Германия, съобщи Ройтерс.

"Законът ленд-лийз от 2020 година в отбрана на демокрацията в Украйна " бе признат с 417 гласа "за " при 4 "против " от долната камара на Конгреса, откакто три седмици преди този момент той беше утвърден единомислещо от Сената. Предстои изпращането му в Белия дом за автограф от президента Джо Байдън, с цел да влезе в действие.
Копирано
06:07
Русия забрани на близо 600 канадци, в това число премиера, да влизат на нейна територия


Русия разгласи, че постанова възбрана за допускане на територията на страната на близо 600 канадски жители, в това число премиера Джъстин Трюдо, заради това, което Москва дефинира като "враждебни дейности " от страна на канадското управление, съобщи Ройтерс.

Вицепремиерката Кристия Фрийланд също е измежду 592-та канадци, на които се не разрешава да посещават Русия. Решението има най-вече алегорична стойност, като е част от съветските ответни ограничения против страни, дали политическа и военна поддръжка на Украйна. Вчера Москва наложи аналогични забрани на стотици английски депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР